Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Πάρτε το METRO για να φτάσετε γρηγορότερα στα Web Services

Η Sun σε συνδιάζοντας τις διάφορες έτοιμες βιβλιοθήκες που έχει για ανάπτυξη Web Services έχει δημιουργήσει ένα πακέτο που ονομάζεται "METRO". Το συγκεκριμένο πακέτο έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ κι εγώ για την ανάπτυξη Web Services για λογαριασμό της εταιρειας όπου εργάζομαι. Το σημαντικό, που με κάνει να αναφέρομαι στο συγκεκριμένο πακέτο, είναι η ευκολία που σου δίνει στην ανάπτυξη. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι τα περισσότερα tutorials περιγράφουν βήμα βήμα πως θα γίνει η υλοποίηση με χρήση του γραφικού περιβάλλοντος NetBeans, αλλά δυστυχώς χρησιμοποιούμαι Eclipse!
Συνοψίζοντας θα μπορούσα να πω ότι είναι πολύ ευκολο για τους εξής λόγους:
1) Χρήση annotations που κάνουν τον προγραμματιστεί να γράφει pure Java και το Metro να αναλαμβάνει την δημιουργία WSDL και XSD
2) Χρήση Handler Chain που λειτουργούν ως φίλτρα στα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα μηνύματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινές εργασίες. Για παράδειγμα ορισμός localization για το transaction.
3) Εναλλακτικοί τρόποι υλοποίηση ελέγχου πρόσβασης. Οπου μπορεί να γίνει και με ειδική κρυπτογράφηση του κλειδιου που ειναι διαφανής για τον προγραμματιστή!
4) Ελάχιστο configuration σε xml αρχεία! Σχεδόν όλα ρυθμίζονται με χρήση annotations
5) ΔΟΥΛΕΥΕΙ!

Εαν έχετε απορίες ή θέλετε να σας βοηθήσω σε κάποιο έργο είμαι στην διάθεση σας.
g.anagnostaros@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition