Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

The Funkey



Χθες που είχα πάει στην "7η γιορτή μπύρας",στο Σ.Ε.Φ., παρουσιάστικε μια ωραία μπάντα κατα τις 21.00. Το όνομα τους είναι Funkey και πιστεύω ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη μπάντα για τους μη σκληροπυρινικούς ροκάδες. Δηλαδή για αυτούς που τους αρέσει να ακούνε ροκ, αλλά μπορούν να ακούσουν κι άλλα.
Οφείλω να σημειώσω ότι προς το τέλος τραγουδήσανε το γνωστό νησιώτικο [που δε ξέρω αν ειναι του Πάριο ή πιο παλιό αλλά η πιο παλιά εκτέλεση που έχω ακούσει ήταν του Πάριου!], το "Σημερα γαμος γίνεται", σε μια δική τους ροκ διασκευή. Χωρίς όμως να αλλιώνουν το ρυθμό και το νόημα του τραγουδιού. Η αλήθεια είναι ότι κι άλλες μπάντες προσπαθούν να κάνουν διασκευές σε τέτοια παραδοσιακα και γενικότερα παλιά τραγουδια, γιατι πολύ απλά ειναι διαχρονικά και έχουν στίχο που οδηγεί στην αναγκη για δημιουργία μελωδίας κι όχι μπιτ και λοιπές αηδίες [βλέπε βιομηχανοποιημένη παραγωγή μουσικής].

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Fankeys και να κατεβάσετε τραγουδια τους, επισκεφτείτε την σελίδα τους στο http://www.thefunkey.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition