Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Blackle save energy

Η Google πάντα πρωτοπόρος επι παντώς επιστιτου, σκεπτόμενη την εξοικονόμιση ενέργειας δημιούργησε μια δεύτερη έκδοση της γνωστής μηχανής αναζήτησης με την διαφορά ότι το φόντο ειναι μαύρο με αποτέλεσμα να γίνετε εξοικονόμιση ενέργειας.. καλό θα ήταν όλοι σιγά σιγά να το χρησιμοποιούμε ώστε να συμβάλουμε στην μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας ώστε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την οικολογική καταστροφή που προκαλούμε εμεσως..
http://www.blackle.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά. Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις τη διεύθυνση αυτής της μηχανής?

aNTwNHs είπε...

Νομίζω ότι τo blackle δεν ανήκει στο google απλά χρησιμοποιεί το google custom search. Όσον αφορά την εξοικονόμιση ενέργειας η επίσημη απάντηση της google εδώ: http://googleblog.blogspot.com/2007/08/is-black-new-green.html

"...on flat-panel monitors (already estimated to be 75% of the market), displaying black may actually increase energy usage..."

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η "πράσινη καμπάνια" έχει αρχίσει πραγματικά να γίνεται ανυπόφορη. Ο λόγος; Ότι όλοι αυτοί που μας προτρέπουν να εξοικονομούμε ενέργεια για να σώσουμε το περιβάλλον, είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή άθλια κατάσταση που βιώνουμε...Και δεν εννοώ κανέναν άλλο εκτός από τους βιομήχανους-εργοστασιάρχες κλπ κλπ οι οποίοι τόσα χρόνια κατασπαταλούν τους φυσικούς πόρους της γης αφήνοντας πίσω τους τοξικά απόβλητα, καυσαέρια, νεκρές θάλασσες και ποτάμια, νεκρά δάση, οικοσυστήματα ολόκληρα...και όλα αυτά στο όνομα του κέρδους. Κι ύστερα, έρχονται καμαρωτοί καμαρωτοί, με το ύφος του περίλυπου συγγενή, να σου μιλήσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον, έτσι για το ξεκάρφωμα, και για να φύγουν οι ευθύνες από πάνω τους. Κι επιπλέον, βγάζουν και καμιά διαφήμιση του τύπου "το θέμα του περιβάλλοντος αφορά όλους μας" για να μας κάνουν να νιώσουμε τύψεις, και να αποδεχθούμε μέρος της ευθύνης για το περιβαλλοντικό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα τα εργοστάσια ΤΟΥΣ συνεχίζουν το χυδαίο έργο τους.

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που και αυτές έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης σου λένε "με κάθε sms που στέλνεις, διατίθεται 1 ευρώ για να σώσουμε το περιβάλλον"...άλλη πράσινη μπίζνες! Κλασσικά, τα λεφτά δεν θα φτάσουν ΠΟΤΕ στον προορισμό τους, καθώς θα τα τσεπώσουν αυτοί, αλλά ταυτόχρονα σου λένε ότι όχι ΑΥΤΟΙ, αλλά ΕΣΥ ευθύνεσαι για την μόλυνση του περιβάλλοντος...
Παράλληλα θα κάνουν και μια πρωτοκλασάτη διαφήμιση στην εταιρεία τους, ενώ το κράτος θα τους γλιτώσει από φόρους, (τις λεγόμενες φοροαπαλλαγές) λόγω του ότι ξοδεύουν χρήματα για "το κοινό καλό" και για "ανθρωπιστικούς σκοπούς"...

Και καλά αυτοί, τους ξέρουμε, τους έχουμε μάθει τόσα χρόνια. Κάνουν το αδύνατο, δυνατό για να βγάλουν κέρδος από παντού, με το λιγότερο δυνατό κόστος...και δεν εννοώ μόνο χρηματικό κόστος...

Ένα μεγάλο θέμα είναι και οι δήθεν "Οικολογικές Οργανώσεις". Βγαίνουν παντού, στα κανάλια, σε διαφημίσεις, και δίνουν κι αυτοί το στίγμα τους στις συζητήσεις γι'αυτό το θέμα. Αλλά τι έχουν ακριβώς να πουν;;; Τίποτα, εκτός από μία ακατάσχετη αοριστολογία περί του θέματος. Βγάζουν (και αυτοί) διαφημίσεις (πχ. η Greenpeace) και σου λένε "άλλαξε τώρα την λάμπα σου με μία φιλική προς το περιβάλλον, κι έτσι θα σώσουμε ενέργεια για τον πλανήτη μας".

Μαλακίες.

Όπως και πριν, έτσι και τώρα, σου λένε και πάλι ότι εσύ ευθύνεσαι για την κατάσταση του περιβάλλοντος. Έτσι, δείχνουν την φιλικότητα τους προς το περιβάλλον οι λεγόμενοι "Οικολόγοι";;; Ξεχνώντας ποιος έχει προκαλέσει το πρόβλημα, αλλά κατηγορώντας εμάς ως υπεύθυνους;;;; Τι σκατά "Οικολογικές Οργανώσεις" είναι αν δεν παραδέχονται το αυτονόητο: Το ότι Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ! Εμείς, οι απλοί πολίτες δεν φταίμε σε τίποτα, εκτός του ότι ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ να τα κάνουν αυτά!

Αλλά για να εξετάσουμε λιγάκι το θέμα...

Τι θα άλλαζε αν όντως όλοι οι πολίτες της Ελλάδας άλλαζαν όλες τις λάμπες των σπιτιών τους με φιλικές προς το περιβάλλον, κι έκαναν τα πάντα για να σώσουν λίγη ενέργεια για τον πλανήτη; Δεν θα μπω σε μαθηματικές, στατιστικές μελέτες για να βρω το ποσόν της ενέργειας που θα εξοικονομούταν.
Θα πω το εξής απλό όμως: ΟΣΗ ενέργεια και να εξοικονομούταν, δεν θα ήταν αρκετή για να λύσει το πρόβλημά της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Και αυτό, όχι γιατί το ποσό αυτής της ενέργειας δεν θα ήταν ευκαταφρόνητο. Αντιθέτως.

Το πρόβλημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε αντιμετωπίσει την ρίζα του προβλήματος, που είναι τα εργοστάσια κλπ κλπ...
Έτσι, με την εξοικονόμηση ενέργειας, εφόσον τα εργοστάσια θα λειτουργούν ακόμη με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα, το μόνο που θα έχουμε καταφέρει είναι το να κερδίσουμε λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι την παντελή καταστροφή του περιβάλλοντος.
Το μόνο που θα έχουμε κάνει, είναι να βοηθήσουμε τους βιομήχανους και τους εργοστασιάρχες να κερδίσουν λίγο παραπάνω χρόνο (κι όπως ξέρουμε, ο χρόνος είναι χρήμα) μέχρι να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ εκ των πραγμάτων να μετατρέψουν την λειτουργία των εργοστασίων τους σε μια μορφή που να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Δηλαδή θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό....

Αλλά κανείς από τους παραπάνω δεν τα λέει αυτά. Και δεν παραλείπουν να τα λένε επειδή δεν τα γνωρίζουν, ή επειδή τα ξέχασαν να τα πουν. Προφανώς όλοι τους είναι μέρος της ίδιας αλυσίδας, του ίδιου σχεδίου που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει τον απλό λαό από την ουσία. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ έχουν ένα κέρδος από αυτοί την ιστορία. Άλλοι έχουν οικονομικό, άλλοι πολιτικό, άλλοι και τα δύο.

Γι'αυτό το κλειδί στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος είναι να στραφούμε συνολικά ενάντια στην πολιτική που προωθεί αυτήν την αντιπεριβαλλοντική, αντιανθρωπιστική μέθοδο και να απαιτήσουμε το αυτονόητο:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.

Προφανώς όμως αυτό για να γίνει θα πρέπει πρώτα να ανατραπεί η πολιτική που το στηρίζει αυτό. Επομένως, πρέπει πρώτα να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα για να πούμε ότι και η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι όντως φιλική προς το περιβάλλον.

Σε αυτή τη φάση όμως, ας συνειδητοποιήσουμε ο καθένας μας τα παραπάνω, και ας παλέψουμε όλοι μας γι' αυτά...

Και στο κάτω κάτω, και το σύστημα αν δεν ανατρέψουμε πρώτα, αλλά αν καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε το παραπάνω αίτημα με τα κεφαλαία γράμματα, θα είναι μια αρχή...

Ας κάνουμε πρώτα αυτό, και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition