Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Η πολύ μόρφωση οδηγεί στην παραμόρφωση

Από αρκετά νεαρή ηλικία παρατηρούσα ότι οι άνθρωποι που είναι πολύ γραμματιζούμενοι φέροντε χειρότερα από αυτούς που είναι αγράμματοι. Καθώς αυτός που ειναι γραμματιζούμενος έχει την ψευδαίσθηση οτι ειναι και μορφωμένος. Οτι το να έχει διαβασει τη ζωή στα βιβλία, νομίζει οτι τον κάνει να την ξέρει κιολας. Κι ότι μελετώντας θεωρίες ότι ξέρεις να τις κάνεις πράξεις. Αλλα επίσης ότι αυτό σου δίδει δυνατότητα να αντιλλαμβάνεσαι τον πραγματικό κόσμο.
Ενώ ο αγράμματος σκύβει το κεφάλι, δε το παίζει.. ζει την πραγματικότητα και καταλήγει να διαμορφώνει πιο ρεαλιστική άποψη για τα δρώμμενα, καθώς τα ζει, δε τα διαβάζει. Επίσης ο αγράμματος μπορεί να μην μπορεί να τα εκφράσει με τέλιο συντακτικό και σπουδαίο λεξικό. Αλλά ότι λένε το νιώθουν, γιατι το έχουν ζήσει, το έχουν νιώσει στο πετσί τους. Δεν είναι αποτέλεσμα μελέτης βιβλίων και θεωριών.
Ολα αυτά τα γράφω με αφορμή ένα βίντεο που παρουσιάζει το πως οι πολιτικοι άντρες ξέρουν τι λένε. Και δεν ανασκευάζουν γιατι το έχουν σκεφτει καλά πριν το πούνε.. [ο λαός λέει "Κορακας κοράκου μάτι δε βγάζει", αλλά αυτοί που να το ξέρουν; αφού δεν έχουν σχέση με τον λαό. Καθε 4 χρόνια του λένε "Θα θα θα θα...και αυτο ειναι δεσμευση"!]


ΥΓ: Δεν κατηγορώ προσωπικά κανέναν, αυτό είναι απλά η αποψή μου. Δηλαδή ότι οι μορφωμένοι συνήθως τυφλόνονται.. ξεφεύγουν απο την πραγματικότητα.

πηγή: Αντι-ΝΔ-ους

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω ο κοσμος καιγεται και αυτοι...χτενιζονται...
Να τους χαιρονται αυτοι που τους ψηφισαν...

Unknown είπε...

Εγώ ευτυχώς δεν έκανα τέτοιο λάθος, οποτε μπορώ κι εγώ να λέω..
"να τους χαίρονται αυτοι που τους ψήφισαν"

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition