Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007

Μετά το πτυχίο τι;

Έχοντας φτάσει, ουσιαστικά, στην απόκτηση του πρώτου πτυχίου. Έχω αρχίσει να ψάχνω όλες τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε να συνεχίσω τις σπουδές μου. Γιατί θεωρώ ότι πλέον ένα πτυχίο δεν είναι αρκετό. Ειδικά για ένα άτομο με υψηλές απαιτήσεις, όπως είμαι εγώ. Βασικός μου στόχος είναι να ανοίξω άλλη μια πόρτα. Να έχω άλλον έναν τομέα.
Καλή η πληροφορική, σύγχρονη, πολύ ψωμί και ζήτηση υπάρχει [προς το παρόν τουλάχιστον].. αλλά πάντα είναι καλό να έχεις και άλλες διεξόδους. Να μπορείς να απασχοληθείς και σε άλλους τομείς, ώστε να έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες να βρίσκεις την καλύτερη δουλεια. Έχω μια λογική του τύπου, "μάθε τέχνη κι ας την, κι αμα πεινάσεις πας την¨. Βέβαια δεν μιλάω για απλά γνώση τέχνης αλλά για δεύτερο πτυχίο ;-)
Ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα, σχεδόν, έναν χρόνο τώρα. Έχοντας βρει δύο εναλλακτικές. Η πρώτη είναι η "εύκολη", που είναι το να δώσω κατατακτήριες και να μπω σε ένα ΑΕΙ*, κατα προτιμιση ΑΤΕΙ [καθώς θα ξεκινήσω απο το 3ο εξάμηνο, οπότε θα πάρω πτυχίο σε τρία αντι για τέσσερα χρόνια, που είναι κανονικά], ενώ η δεύτερη είναι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό.
Ο δεύτερος τομέας που θέλω να ακολουθήσω, εφόσον έχω [σχεδόν] ήδη πτυχίο πληροφορικής, είναι η διοικηση [ή/και η οικονομία] που με γοητεύει ιδιαιτερα, καθώς ονειρεύομε να εξελιχθώ σε project manager.. και γιατι όχι, κάποια στιγμή, να εξελιχθώ σε διευθυντή τμήματος! ["τα όνειρα είναι τσάμπα, για αυτό κάνε τα πλούσια", που λέει κι ένας θείος μου]. Οπότε στοχεύω πρώτα απο όλα να δώσω κατατακτήριες σε ό,τι σχολή διοικησης και οικονομίας υπάρχει εντός Αττικής.. και μετά και σε ότι μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε διοικηση ;-).
Το κακό με τα μεταπτυχιακά είναι το θέμα των διδακτρων, τα οποια κυμαίνονται γύρω στα 8000€. Ποσό που δεν τα κάνει απαγορευτικά, αλλά σίγουρα με κάνει να δηλιάζω.. καθώς θα πρέπει να δίνω μηνιαιος περισσότερα απο το μισό μου εισόδημα σε δίδακτρα! Οπότε θα ακολουθήσω την απλή λύση των ανέξοδων σπουδών σε ΤΕΙ, που θέλω να πιστεύω ότι θα μπορώ να κάνω χωρίς πολλές παρακολουθήσεις. Ευελπιστώ να έχει ελάχιστα εργαστήρια, κι ότι αν είναι εργαστήρια πληροφορικής ["χρήση υπολογιστών" κτλ] να μου δίνουν απαλλαγή {εκτώς κι αν θέλουν να με παρουν να τους διδάξω [δεν είμαι ψώνιο, απλά ξέρω τι ξέρω ;-)]}

ΥΓ: Αν κι εσείς είστε στην ίδια φάση, αφήστε σχόλια σχετικά με σχολές που ξέρετε και μου προτείνετε. Ή τι να αποφύγω..

*ΑΕΙ: Όπως μου έχουν μάθει, υπάρχουν δύο είδη ΑΕΙ [Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων] τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ [Ανωτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα]

Παραπομπές:
  1. ΤΕΙ Πειραιά
  2. ΤΕΙ Αθήνας
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition