Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Positioning:  The Battle For Your Mind

Title:
Positioning: The Battle For Your Mind
Written:
by Jack Trout and Al Ries in the 70s
Published:
in 1980
The concept:
"Positioning is what you do to the minds of the prospects and not what you do to the product"

Get it from:

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η καλή ιδέα ειναι η απλή!


Σήμερα διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα site το οποίο πολύ απλά εμφανίζει την ώρα!! Το url ειναι πολύ απλα http://www.ωρα.gr/ [1]. Οπότε εαν χρειάζεστε μια τόσο απλή, αλλά χρήσιμη πληροφορία, μπείτε στον εν λόγο ιστοχώρο!


[1] Ναι παίζει παρότι είναι στα ελληνικά!!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

VirtualBox.. δοκιμάστε ή αποκτήστε άλλο ένα λειτουργικό σύστημα


Πολύ πιθανον να χρησιμοποιείτε το πλέον διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα, Microsoft Windows, αλλά ενδέχεται να θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι πιο "εξωτικό" όπως κάποια διανομή του Linux. Αν είστε ομως συνηθισμένοι στα MS-Windows θα "φοβάστε" να κάνετε καποια εγκατασταση που πιθανον να "βλάψει" το εργοστασιακο λειτουργικό σύστημα!



Η λύση στην τάση για πειραματισμό έρχεται με την εφαρμογή VirtualBox η οποία διατίθεται δωρεάν απο την Oracle. Με το VirtualBox θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα εικονικό περιβάλλον για το νέο λειτουργικό μέσα στα Windows χωρίς να επηρεαστεί η εγκατάσταση των Windows xp. Θα έχετε την εντύπωση ότι απλά τρέχετε κάποια εφαρμογή των Windows και θα μπορείτε να ξεκινάτε ή να σταματάτε το νέο λειτουργικό σύστημα όποτε εσείς θέλετε.



Μπορείτε να εγκαταστήσετε όσα λειτουργικά συστήματα θέλετε με μόνο περιορισμό τη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου, της μνήμης και βέβαια τις επιδόσεις του επεξεργαστή όπως είναι φυσικό διότι αν "τρέχετε" ταυτόχρονα όλα τα λειτουργικά, μοιράζονται τους πόρους του συστήματος.



Το VirtualBox διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Linux, Macintosh and OpenSolaris και υποστηρίζει την εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων όπως NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7, DOS/Windows 3.x, Linux (2.4 and 2.6), Solaris ,OpenSolaris, OpenBSD και άλλα.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Web 1.0, 2.0, 3.0

Το Διαδικτυο έχει ήδη περάσει δύο εποχές και έχει μπει στην τρίτη!

Η πρώτη εποχή (Web 1.0), η αρχή της ευρείας χρήσης του Διαδικτύο, επέτρεπε στον χρήστη μόνον να διαβάζει κείμενο και να βλέπει φωτογραφίες σχετικά χαμηλής ποιότητας. Αυτο συνεβαινε για δυο λόγους, πρωτον τεχνικά δεν υπήρχε η δικτυακή υποδομή για μεταφορά μεγάλου όγκου πληροφορίας, αλλά κατα δεύτερον δεν υπήρχε ακόμα εκπαίδευση των χρηστών γύρω απο τις τεχνολογίες του Διαδικτύου.

Η δεύτερη εποχή (Web 2.0), η εποχή όπου οι χρήστες γίνονται ενεργοί, είναι η σημερινή. Σχεδόν όλοι συμβάλλουν ενεργά στην γιγάντωση του Ιστού (Web), έστω μια γραμμή κείμενο[1]. Πλεόν το Διαδίκτυο "ανήκει" στους "πολίτες" του[2]. Η "φωνή" του μπορεί να διαδοθεί σε όλο το κόσμο, αρκεί να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα εργαλεία, τα οποία ειναι συνήθως δωρεάν κι αρκετα εύχρηστα.

Η τρίτη γενιά ομως (Web 3.0) είναι μια νέα πρόκληση που έρχεται. Πλέον οι χρήστες είναι ακόμα πιο απαιτητικοί. Δεν τους αρκει απλά να διαδίδουν τις ιδέες τους. Θέλουν να το ζούνε. Θέλουν να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι ώστε έχουν διάδραση μέσω του Internet με πολλαπλούς τρόπους. Πλέον οδεύουμε σε μια εποχή όπου πολλές συσκευές καθημερινής χρήσης, ξεκινόντας απο τα κινητά τηλέφωνα, θα ειναι συνεχώς συνδεδεμένα και συντονισμένα με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας και την δημιουργία γνώσης προκειμένου να βελτιώνεται η ζωή των χρηστών.

Υποσημειώσεις:
[1] Οι περισσότεροι απο εσάς θα έχετε χρησιμοποιήσει κάποια απο τις υπηρεσίες Facebook, Blogger, Wordpress, Twitter, Flickr, Picasa ή οτιδήποτε που σας προτρέπει να διαθέσετε στον Ιστο (web) δικό σας υλικο.
[2] Ή απλά έχει δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση ώστε ο χρήστης να διαθέτει απο μόνος του πληρφορίες που ειναι πολύ χρήσιμες για τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις κυβερνήσεις.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Προσοχή στις κομπίνες!

Ολο και πιο συχνα λαμβάνω ψαρωτικά μηνύματα το τυπου "μόλις χώρισα φιλενάδα και ψάχνομαι" ή άλλα χαζά που ψαρεύουν θύματα λιγούρια ή απλά "ευγενικούς" ανθρώπους που θα πάρουν να διευκρινύσουν οτι έγινε λάθος! Συνήθως τα τηλέφωνα φαινονται να έχουν συμβατικούς αριθμούς, αλλά λόγω της δυνατότητας της φορητότητας ενδέχεται στην πραγματικότητα να ειναι υψηλής χρέωσης.

Οπότε απλά ακολουθήστε την απλή συμβουλή "ΜΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ!"

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition