Ολο και κάτι έχω πάντα να πω και να γράψω για αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική μου ζωή ή στο μυαλό μου.. I always find something to share with you..
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007
Εδώ ειναι Βαλκάνια
Δειτε λοιπον ενα βιντεάκι αυτών των εθνικιστών
Κι επειδή υπάρχουν κι αλλα φιλικα-γειτονικά κράτη...
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007
Fight For Kisses
Πηγή:
Fight For Kisses / Wilkinson
Ιστορική διαφήμιση!
NOYNOY
Μπόμπος
Telestet B-Free[απο τις πρώτες διαφημίσεις]
MISKO
ΙΟΝ αμυγδάλου
Cutty Shark
Γνωριμίες μέσω Διαδικτύου..
Ο γράφων απο παλιά [πάμε πισω στο 2000] είχε ασχοληθεί με τέτοιες κοινότητες. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος, μέσω του οποιου μπορείς είτε να γνωρίσεις νέους φίλους, ή πιο απλά να διατηρείς του ήδη υπάρχοντες.
Ισως το γνωστότερο τέτοιο site είναι το myspace, αλλα υπάρχουν κι αλλα όπως το hi5. Και φυσικά υπάρχουν και ελληνικά, όπως το φάτσα, το zoo, το pathfinder [μεταξύ αλλων προσφέρει και δυνατότητα να βάλεις προφιλ] αλλά και πολλά αλλα.
Αλλά ας μπουμε στο ψητό.. όποιος ενδιαφέρετε του παραθέτω μια λίστα με τέτοια site για να εγγραφει.. σε κάποια είναι δωρεαν όλλες οι υπηρεσίες, ενώ σε αλλα χρεωνουν κάποιες υπηρεσίες...
ΥΓ: Αν θέλετε να με προσθέσετε σαν φιλο.. ψάξτε για "Gorbas"
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007
Απο 80-120 τ.μ, παραδοσιακεs,με κηπο,πισινα,γκαραζ ,κοντα στη πιο ομορφη παραλια
τηs Μεσογειου,τη Φαλασαρνα.
Πληροφοριεs:
Τηλεφωνα: 210-5440842 [ωρεs καταστηματων]
Ηλεκτρονικη μαs διευθυνση: www.tzouganakis.gr
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007
Πρώην αγαπημένα ρούχα...
Το ανακάλυψα καθώς ξεφύλλιζα μια εφημερίδα και είπα να το μεταφέρω και εδώ..
Τα "Πρώην αγαπημένα ρούχα" είναι ένα μικρό μαγαζάκι στο στενάκι της Μουρούζη που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, μια και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στο ίδρυμα "Περιβολάκι", το οποίο προσφέρει φιλοξενία και τροφή στα ψυχικά κακοποιημένα παιδιά.
Όσοι λοιπόν θέλουν, μετά την εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας τους, αφήνουν εκεί δωρεάν ρούχα που βαρέθηκαν, και το μικρό μαγαζάκι τα πουλάει μεταχειρισμένα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές!
Μουρούζη 13, Πλατεία Ρηγίλλης, τηλ.: 210 7234743
πηγή: εφημερίδα LIFO
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007
Ανατρεπτική διαφήμιση..
Οικολόγοι Πράσινοι (ένα σοβαρό κόμμα για σοβαρά θέματα)
Happy Birthday!
Έχουν απαντήσεις για καμια ερώτηση!
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007
Για βιβλιόφιλους και όχι μόνο...
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ο "Δρόμος του Πολιτισμού", θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Βιβλίου. Στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και με θέα τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, σ' ένα από τα γοητευτικότερα σημεία της Αθήνας, με ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία, οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία απολαμβάνοντας το φθινοπωρινό τους περίπατο, να ενημερωθούν για τους νέους τίτλους και να απολαύσουν ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής εκδοτικής δραστηριότητας. Το 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, καθώς και του Δήμου Αθηναίων, που συνδράμει στη διοργάνωση, θα διαρκέσει από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν με ιδιαίτερη επισημότητα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια . Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι: "Το Ελληνικό Βιβλίο στον Κόσμο", καθώς υπάρχει ειδικό αφιέρωμα με έκθεση βιβλίων τα οποία κυκλοφορούν μεταφρασμένα στο εξωτερικό.
Πότε: Από 16/9/2005 Εως 2/10/2005
Ώρα 6:00-10:30 μ.μ. (καθημερινά) /Παρασκευή-Σάββατο 6:00-11:00 μ.μ. /Kυριακή 10:00-2:00 και 6:00-10:30 μ.μ.
Πού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Διονυσίου Αρεοπαγίτου
ΑΘΗΝΑ, Ακρόπολη
Πόσο: είσοδος ελεύθερη
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007
Destroy Athens
Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η 1η Μπιενάλε της Αθήνας, με γενικό τίτλο "Destroy Athens", παρουσιάζοντας ένα πανόραμα της σύγχρονης τέχνης μέσα από τα έργα 60 καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η "Destroy Athens" φιλοξενείται στους χώρους της Τεχνόπολης στο Γκάζι, και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της περιλαμβάνονται και άλλες εκθέσεις στο Μεταξουργείο αλλά και προβολές σε συνεργασία με τις "Νύχτες Πρεμιέρας".
Η έκθεση αποτελεί μια ιστορία χωρισμένη σε έξι κεφάλαια, της οποίας η δραματουργία ακολουθεί μια μέθοδο μεταπτώσεων όπου ενώ μια θέση οικοδομείται για ένα διάστημα αμέσως μετά είτε διαστρέφεται προς κάτι άλλο είτε καταλύεται.
Ο χώρος που φιλοξενεί την έκθεση είναι ειδικά διαμορφωμένος σε λαβύρινθο, και η μόνη διέξοδος για το κοινό που θα τον επισκεφθεί είναι να ακολουθήσει όλη την διαδρομή του και να φθάσει στο τέλος του.
Η έκθεση ξεκινά από ένα τούνελ όπου παρουσιάζονται με ήχο ανατινάξεις κτιρίων στην Γερμανία μετά την ανοικοδόμηση, και συνεχίζεται με εικόνες και βίντεο αλλά και σκίτσα και πολλά άλλα που γεννούν ανατριχιαστικά και σοκαριστικά συναισθήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
www.athensbiennial.org
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η διάσημη φωτογραφία του Che Guevara, η τυπική εικόνα του Ηρωικού Αντάρτη που φαίνεται το πρόσωπό του με μαύρο μπερέ ατενίζοντας κάποιο απόμακρο σημείο, λήφθηκε από το Alberto Korda στις 5 Μαρτίου του 1960, όταν ο Guevara ήταν 31 ετών σε έναν ενταφιασμό ενός από τα θύματα της έκρηξης του Coubre, αλλά δεν δημοσιεύθηκε, παρά επτά χρόνια αργότερα.
Το ίδρυμα τέχνης του Μέρυλαντ (Ηνωμένες Πολιτείες) την ονόμασε ως «τη διασημότερη φωτο-γραφία και τη πιο γραφική εικόνα του κόσμου στον 20ο αιώνα». Είναι ίσως η πιο αναπαραγμένη εικόνα στην ιστορία, που εμφανίζεται σε αφίσες, σε μπλούζες, σε έργα της τέχνης, και έναν μακρύ κατάλογο από διάφορα άλλα.
Καθιερώθηκε σαν ένα καθολικό σύμβολο της επανάστασης, σε όλες τις ερμηνείες του (συνεχίζει να είναι ένα σύμβολο για τους νέους με κεντρικό άξονα τις πολιτικές τάσεις) σαν μια εικόνα «sexy».
Η αγωνία της Omayra
Η Omayra Sanchez ήταν ένα νέο θύμα του χιονισμένου ηφαιστείου Ruiz κατά τη διάρκεια της έκρηξης που κατέστρεψε την πόλη Gunsmith, στην Κολομβία το 1985.
Η Omayra ήταν 3 ημέρες στη λάσπη, το νερό και στα ερείπια του σπιτιού της. Ήταν 13 ετών και κατά τη διάρκεια που ήταν εγκλωβισμένη ήταν επάνω στα πτώματα των συγγενών της. Όταν το άτομο που δίνει τις πρώτες βοήθειες δοκίμασε να τη βοηθήσει, είδε ότι ήταν αδύνατο, δεδομένου ότι για να τη βγάλουν έπρεπε να ακρωτηριάσουν τα πόδια της, εντούτοις στερήθηκε τη χειρουργική επέμβαση και πέθανε. Η άλλη επιλογή ήταν να φέρουν μια μηχανική αντλία για να απορροφήσει την περισσότερη λάσπη στην οποία ήταν βυθισμένη. Η μόνη διαθέσιμη αντλία ήταν μακριά από την περιοχή. Η Omayra ήταν δυνατή μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, σύμφωνα με το άτομο που της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και τους δημοσιογράφους που την περιέβαλαν. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, σκεφτόταν μόνο την επιστροφή στο σχολείο και τις εξετάσεις της.
Ο φωτογράφος Frank Fournier, δημιούργησε μια φωτογραφία της Omayra που έκανε αίσθηση στον κόσμο και δημιουργήθηκε αντίδραση για την αδιαφορία της κολομβιανής κυβέρνησης όσον αφορά τα θύματα. Η φωτογραφία δημόσιευτηκε μήνες μετά από το θάνατο του κοριτσιού. Πολλοί βλέπουνε σε αυτήν την εικόνα του 1985 την αρχή αυτού που σήμερα ονομάζουμε Παγκοσμιοποίηση, επειδή η αγωνία της φάνηκε μέσα από τις κάμερες της τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο.
Το κορίτσι του Vietnam
Στις 8 του Ιουνίου του 1972, ένα αμερικανικό αεροπλάνο βομβάρδισε με napalm τον πληθυσμό του Trang Bang. Εκεί βρισκόταν η Kim Phuc με την οικογένειά της. Με τα ρούχα της να καίγονται, το κορίτσι, εννέα ετών, έτρεξε έξω με τον κόσμο. Κατόπιν, όταν καταστράφηκαν τα ρούχα της, ο φωτογράφος Nic Ut τράβηξε τη διάσημη φωτογραφία.
Αμέσως, ο Nic Ut την πήγε στο νοσοκομείο. Παρέμεινε εκεί για 14 μήνες, και πέρασε από 17 επεμβάσεις δέρματος. Οποιοσδήποτε βλέπει τη φωτογραφία μπορεί να δει το βά-θος του βασάνου, την απόγνωση, τον ανθρώπινο πόνο του πολέμου, ειδικά για τα παιδιά.
Σήμερα η Pham Thi Kim Phuc, το κορίτσι της φωτογραφίας, είναι παντρεμένη, με 2 παιδιά και κατοικεί στον Καναδά. Προεδρεύει στο ίδρυμα «Kim Phuc», αφιερωμένο στη βοή-θεια των νέων θυμάτων του πολέμου και είναι πρέσβειρα της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Εκτέλεση στη Saigon
«Ο συνταγματάρχης δολοφόνησε τον φυλακισμένο. Εγώ δολοφόνησα το συνταγματάρχη με τη φωτογραφική μηχανή μου».
Ο Eddie Adams, στρατιωτικός φωτογράφος, ήταν ο συντάκτης αυτού του στιγμιοτύπου που παρουσιάζει την 1η Φεβρουαρίου του 1968, την εν ψυχρώ δολοφονία, από αξιωματικό της αστυνομίας της Saigon, ενός αντάρτη των Vietcong, με δεμένα τα χέρια πίσω, ακριβώς τη στιγμή που τον πυροβολεί.
Ο Adams, ο οποίος ήταν ανταποκριτής σε 13 πολέμους, πήρε γι’ αυτήν την φωτογραφία βραβείο Pulitzer, αλλά είχε συναισθηματικές επιπτώσεις σε αυτόν, το ότι έγινε φωτογράφος του τέλειου κόσμου.
Η μικρή Αφγανή
Η Sharbat Gula φωτογραφίθηκε όταν ήταν 12 ετών από το φωτογράφο Steve McCurry, τον Ιούνιο του 1984. Ήταν στο στρατόπεδο προσφύγων Nasir Bagh του Πακιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στη σοβιετική εισβολή. Η φωτογραφία της δημοσιεύθηκε στο εξώφυλλο του National Geographic τον Ιούνιο του 1985 και, λόγω του εκφραστικού προσώπου των πράσινων ματιών της, το εξώφυλλο έγινε ένα από τα διασημότερα του περιοδικού.
Εντούτοις, εκείνη τη στιγμή κανένας δεν ήξερε το όνομα του κοριτσιού. Ο ίδιος ο άνδρας ο οποιος τη φωτογράφισε, ο Steve McCurry έκανε έρευνα για την ανεύρεση του νεαρού ατόμου που διήρκεσε 17 χρόνια. Ο φωτογράφος έκανε πολυάριθμα ταξίδια στην περιοχή μέχρι που, τον Ιανουάριο του 2002, βρήκε το κορίτσι που ήταν πλέον μια γυναίκα 30 ετών.
Η Sharbat Gula ζούσε σε ένα μακρινό χωριό του Αφγανιστάν, είναι παραδοσιακή γυναίκα pastun, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Είχε επιστρέψει στο Αφγανιστάν το 1992. Κανένας δεν είχε επιστρέψει με τη φωτογραφία μέχρι τότε και δεν ήξερε ότι το πρόσωπό της είχε γίνει διάσημο. Η ταυτότητα της γυναίκας επιβεβαιώθηκε κατά 99,9% με τη βοήθεια μιας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου του FBI και της σύγκρισης της ίριδας των ματιών.
Το φιλί στην Time Square
Το αποχαιρετιστήριο φιλί του πολέμου λήφθηκε από τον Victor Jorgensen στην Times Square την 14η Αύγουστου του 1945, βλέποντας έναν στρατιώτη του αμερικανικού ναυτικού ενθουσιωδώς να φιλά μια νοσοκόμα.
Αντίθετα από το τι νομίζουμε, αυτά τα 2 προσωπα δεν γνωρίζονταν, ήταν τελείως ξένοι. Η φωτογραφία, όλα μια εικόνα, θεωρείται το ανάλογο της διέγερσης και του πάθους που νοιώθεις όταν επιστρέφεις στο σπίτι μετά από μια μακριά περίοδο, όπως επίσης τη χαρά όταν τελειώνει ένας πόλεμος.
Ο άνδρας του τανκ της Tiananmen
Γνωστός σαν τον Άγνωστο Επαναστάτη, αυτό ήταν το παρωνύμιο που αποδόθηκε σε έναν ανώνυμο άνδρα που έγινε διεθνώς διάσημος φωτογραφιζόμενος μπροστά σε μια σειρά από τάνκς κατά τη διάρκεια της καθιστικής επανάστασης στην πλατεία Tiananmen το 1989 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Η φωτογραφία λήφθηκε από τον Jeff Widener, και εκείνη την ίδια νύχτα μπήκε στον τίτλο εκατοντάδων εφημερίδων και περιοδικών παγκοσμίως.
Ο άνδρας έμεινε ακίνητος και όρθιος ενώ τα τανκς ήρθαν κοντά του, κρατάει δύο παρόμοιες τσάντες μια σε κάθε χέρι. Ενώ τα τανκς πλησίασαν σε παράταξη, έκανε χειρονομίες έτσι ώστε απομακρύνθηκαν. Σε απάντηση, το τανκ που ήταν επικεφαλής προσπάθησε να προχωρήσει, αλλά ο άνδρας το εμπόδιζε επανειλημμένα με τον τρόπο του, που δείχνει τεράστια αντοχή και αντίσταση.
Στη δύση, οι εικόνες του επαναστάτη παρουσιάστηκαν/επιδείχθηκαν σαν ένα σύμβολο της κινεζικής δημοκρατικής μετακίνησης. Ένα νεαρό άτομο διακινδυνεύει τη ζωή του ενάντια σε ένα στρατιωτικό σμήνος. Μέσα στην Κίνα, η εικόνα χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως το σύμβολο της προσοχής των στρατιωτών του Δημοκρατικού Στρατού της Ελευθερίας για να προστατεύσει την κινεζική πόλη: παρά τις διαταγές να προχωρήσει, ο οδηγός του τανκ δεν το κάνει εάν αυτό προκαλέσει ζημία σε έναν πολίτη.
Η ήρεμη διαμαρτυρία
Ο Thich Quang Duc, γεννημένος το 1897, ήταν ένας βιετναμέζικος βουδιστής μοναχός (επίσης αποκαλούμενος Bonzos) που ταξίδεψε πολύ μέχρι το θάνατο του σε μια οδό στη Saigon στις 11 Ιουνίου του 1963.
Η πράξη διαμαρτυρίας του, που επαναλήφθηκε από άλλους μοναχούς, έγινε γνωστή, επειδή πιστοποιήθηκε από τον Δαβίδ Halberstam. Ενώ το σώμα του καιγότανε, ο μοναχός έμεινε ακίνητος εντελώς. Δεν φώναξε, ακόμη και καμένος δεν έκανε ούτε έναν θόρυβο.
Ο Thich Quang Duc διαμαρτυρόταν ενάντια στον τρόπο με τον οποίο ο κατακτητής πίεζε τη Βουδιστική θρησκεία στη χώρα του. Μετά από το θάνατό του, το σώμα του αποτεφρώθηκε σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση. Κατά τη διάρκεια της καύσης η καρδιά του έμεινε άθικτη, λόγος για τον οποίο θεωρήθηκε άγιος και η καρδιά του μετα-φέρθηκε με την προστασία της Bank of Reserve of Vietnam ως λείψανο.
Αυτή είναι η προέλευση της έκφρασης «to burn itself to Bonzo», που είναι ο άλλος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται, ότι δεν χρησιμοποιείς αυτή τη μορφή για να ζήσεις τη ζωή, αλλά ότι αυτοκτονείς ως μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας.
Παρατηρώντας το θάνατο
Το 1994, ο λαμπρός φωτογράφος ο σουδανέζος Kevin Carter κέρδισε το βραβείο Pulitzer με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην περιοχή Ayod (ένα μικρό χωριό του Σουδάν), η οποία κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο.
Στην εικόνα η σκελετωμένη μορφή ενός μικρού κοριτσιού, σκυμμένου στη γη, εξαντλημένου από την πείνα, και στα πρόθυρα του θανάτου, ενώ στο βάθος, αναμένει ένας μαύρος γύπας προσεκτικά και περιμένει την ακριβή στιγμή του θανάτου του κοριτσιού.
Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Kevin Carter έχασε τη ζωή του.
The Falling Man
"The Falling Man" είναι ο τίτλος μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τον Richard Drew κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ενάντια στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στις 9:41:15 το πρωί.
Στην εικόνα μπορείτε να δείτε την πτώση ενός άνδρα από έναν από τους πύργους, ο οποίος επέλεξε να πηδήσει στο κενό αντί του θανάτου από τη θερμότητα και τον καπνό.
Η δημοσίευση της φωτογραφίας αμέσως μετά από τις επιθέσεις εξόργισε τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης. Αμέσως μετά, τα περισσότερα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας αυτολογοκρίθηκαν, προτιμώντας να παρουσιάζουν απλώς φωτογραφίες πράξεων ηρωισμού και θυσίας.
Μια επιστημονική επεξεργασία θα αποκάλυπτε την ταυτότητα αυτού του άνδρα..
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007
Η δικαιολογία
Αφού πέρασε ωραία, κάποια στιγμή, συνειδητοποιεί ότι έχει περάσει η ώρα και έχει ξημερώσει. Ταράζεται, λοιπόν, και φεύγει βιαστικά, ενώ στο μυαλό του προσπαθεί να σκεφτεί μια καλή δικαιολογία για να πει στη γυναίκα του, η οποία τον περίμενε στο σπίτι.
Πάει, λοιπόν, σε ένα ψιλικατζίδικο κοντά στο σπίτι του και ζητάει ένα κουτάκι με κιμωλίες. Γεμάτος απορία ο ψιλικατζής, τελικά, του δίνει ένα κουτάκι κιμωλίες.
Έτσι λοιπόν, ο Κώστας, αφού πρώτα έχει βάλει τα χέρια του μέσα στο κουτί με τις κιμωλίες, αποφασίζει να μπει στο σπίτι του. Εκεί τον περίμενε η γυναίκα του αναστατωμένη και αρχίζει να τον φωνάζει, γιατί άργησε να γυρίσει στο σπίτι κ.τ.λ.
Τότε, ο Κώστας της λέει ότι ήπιε ένα ποτηράκι παραπάνω, ότι στο δρόμο συνάντησε μια γοητευτική κυρία, η οποία τον προσκάλεσε στο σπίτι της και έγινε το μοιραίο και ζητάει από την γυναίκα του να τον συγχωρέσει.
Η γυναίκα του βλέπει τα χέρια του και του λέει: "Κώστα δεν αφήνεις τις βλακείες... πάλι στα μπιλιάρδα ήσουνα..."
Πολλή προσοχή - διαβάστε το όλοι
κινητά σας πάνω στο τραπέζι.
Εχθές στο Αιολίς δίπλα μας, μου έκλεψε μέσα απ΄τα χέρια μου το κινητό
περαστικός που όρμησε πάνω στο τραπέζι που καθόμουν και πριν προλάβω να
αντιδράσω έφυγε τρέχοντας.
Ο ίδιος άνθρωπος είχε περάσει πολλές φορές από μπροστά μου (πάνω σε ένα
ποδήλατο) όση ώρα καθόμουν εκεί. Προφανώς περνάει στον πεζόδρομο και
σταμπάρει τι έχουν πάνω τα τραπέζια.
Το ίδιο ποδήλατο, το είχε παρκάρει δύο μέτρα πιο κεί, και τρέχοντας ανέβηκε
σε αυτό και έφυγε με το κινητό μου.
Να είστε υποψιασμένοι
Μαργαρίτα
Σας ενημερώνω ότι στην περίπτωση αυτή το θέμα δεν τελειώνει έτσι απλά.
Ο κύριος που μου έκλεψε το κινητό πρόλαβε μέσα στα λίγα λεπτά που
μεσολάβησαν μέχρι να γίνει η φραγή να με χρεώσει 200 Ευρώ.
Χρησιμοποίησε την υπηρεσία 1252 της Vodafone για μεταφορά ποσού από
συνδρομητή σε καρτοκινητό. Η υπηρεσία αυτή δυστυχώς για εμάς παίρνει εντολές
από αυτοποιημένο τηλεφωνικό σύστημα που δε ζητάει από το χρήστη στοιχεία
όπως ΑΦΜ ή αριθμό ταυτότητας για να δώσει εντολή.
Έτσι πρόλαβε να κάνει μεταφορά εφ΄άπαξ 100 Ευρώ στο καρτοκινητό του και
έδωσε και πάγια εντολή κάθε πρώτη του μηνός να χρεώνει το λογαριασμό μου 100
Ευρώ και να γεμίζει το καρτοκινητό του.
Έτσι όταν εγώ έφτασα να ενημερωθώ με γραπτό μήνυμα από τη Vodafone ότι "η
μεταφορά των χρημάτων έγινε επιτυχώς" και εν αγνοία μου, είχαν ήδη περαστεί
και τα 100 Ευρώ του Σεπτεμβρίου. Σύνολο 200 Ευρώ. Και αν δεν έδινα προσοχή ή
ήταν μικρότερο το ποσό μπορεί να το πλήρωνα κάθε μήνα χωρίς να το ξέρω.
Πρόκειται για τεράστιο κενό στο σύστημα σχεδιασμού της συγκεκριμένης
υπηρεσίας γιατί με αυτό το σκεπτικό όποιος πάρει στα χέρια του το κινητό μας
έστω και αν δεν το κλέψει μπορεί να δώσει πάγια εντολή να χρεωνόμαστε κάθε
μήνα μέχρι και 100 Ευρώ, χωρίς κανείς να ζητάει στοιχεία επιβεβαίωσης.
Στην περίπτωσή μου, όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της εταιρείας ότι το κινητό
είχε κλαπεί και οι εντολές δεν ακυρώθηκαν (οι εν λόγω εντολές δοθήκαν 4
λεπτά μόλις πριν ενεργοποιηθεί η φραγή), όπως επίσης δεν έλαβα και καμία
ενημέρωση για αυτές τις κινήσεις ενώ ρώτησα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών
για το τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει ως κίνηση πέρα από τηλεφωνήματα.
Τουλάχιστον θα είχα προλάβει να ακυρώσω την πάγια εντολή και να μη χρεωθώ τα
100 Ευρώ του Σεπτεμβρίου.
Το ζήτημα θα το καταγγείλω στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών διότι
είμαστε ακάλυπτοι.
Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έχετε κι εσείς υπ΄όψιν σας το 1252 για τη
Vodafone και τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τα άλλα δίκτυα γιατί όλες έτσι
δουλεύουν.
Και εύχομαι να μη σας τύχει
Μαργαρίτα
ΥΓ: Στείλτε το και στους δικούς σας να ξέρουν τι γίνεται
Τσεκάρετε τους μηνιαίους αναλυτικούς λογαριασμούς σας.